Newsflash

1 dag niet …

1 dag niet dit op 27 oktober 2017. Iedereen kan meewerken aan deze campagne. Kleine lokale initiatieven brengen vaak meer op dan groots opgezette campagnes.

Denk aan uw communicatiemiddelen, die zijn essentieel om onze boodschappen zoveel mogelijk te verspreiden: Facebook, Twitter, websites, elektronische handtekening (u vindt de banner op de site), gemeentelijk informatieblad, lokaal persbericht, …

Dit jaar wordt gefocust op de jonge gezinnen die voor het eerst een woning renoveren, laten bouwen of gewoon een nieuwe woning betrekken. Het gaat erom hen te doen nadenken over hun beveiliging vanaf het ogenblik waarop zij hun intrek voorbereiden. Aarzel dus niet om de stedenbouwkundige dienst en de dienst bevolking van uw gemeente te betrekken.

De nieuwe website 1 dag niet werd gelanceerd. Ga er een kijkje nemen en post uw initiatieven. De burgers zullen via de kaart van België rechtstreeks toegang kunnen krijgen tot de acties die bij hen worden georganiseerd, zorg dat jouw actie op de kaart staat!

 


 

Aanvragen inname openbaar domein

Vanaf heden dienen aanvragen containers, stellingen, signalisatievergunningen, wielerwedstrijden e.d. te Ingelmunster aangevraagd worden via de gemeente en dit via http://www.ingelmunster.be/innameopenbaardomein.   aanvraag werken ingelmunster


Nieuwe openingsuren wijkwerking

Vanaf 17-02-2017 zullen de openingsuren van de wijken Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke veranderen. Wanneer de burelen gesloten zijn zal gewerkt worden met een bereikbaarheid via GSM. Voor meer informatie inzake de nieuwe openingsuren en het contactnummer : wijkwerking


Inbraakpreventie

Ieder jaar krijgen heel wat mensen inbrekers over de vloer. Met een aantal kleine aanpassingen kunt u inbrekers ontmoedigen of inbraakvertragend werken.

Inbrekers slaan hun slag meestal wanneer er niemand thuis is, zoals in de namiddag, of tijdens de tweede helft van de nacht. Net op die momenten vergeten de meeste mensen de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen.

De politiezone MIDOW stelt vast dat het aantal diefstallen – sinds de uurverandering – gestegen is tussen 17 uur en 19 uur, bij het vallen van de avond.

De meeste inbraken gebeuren ook aan de achterzijde van de woning. Dat heeft twee redenen: de inbrekers kunnen er meestal ongezien hun gang gaan en bovendien is de beveiliging daar vaak het zwakst.

Voor interessante preventietips kunt u terecht op de website van de overheid www.besafe.be Inbraakpreventie


Teruggevonden fietsen

De teruggevonden fietsen binnen onze politiezone kan je bekijken op onze website.  Inbraakpreventie

Voor een zicht op de teruggevonden fietsen per provincie, kan men terecht op de website www.gevondenfietsen.be  Teruggevonden fietsen nationaal