Newsflash

NIEUWE OPENINGSUREN WIJK …

Nieuwe openingsuren wijkwerking

Vanaf 17-02-2017 zullen de openingsuren van de wijken Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke veranderen. Wanneer de burelen gesloten zijn zal gewerkt worden met een bereikbaarheid via GSM. Voor meer informatie inzake de nieuwe openingsuren en het contactnummer : wijkwerking


Verdachte handelingen

Op 09-12-2016 stond plots een koppel van vreemde origine in de keuken de melders.  Hierbij toonden ze een blad waarop geschreven staat dat ze mindervalide zijn en zij vragen om een aalmoes.  Tevens vraagt het verdachte koppel om naar het toilet te mogen gaan. Hierbij kijken zij aandachtig rond in de woning.  De feiten hebben zich nogmaals voorgedaan op een ander adres in onze politiezone.  Gelijkaardige feiten zijn gekend in de politiezone regio Tielt. Indien u dergelijke gevallen ondervindt, aarzel niet om de politiediensten te contacteren ( 101 )


 

Inbraakpreventie

Ieder jaar krijgen heel wat mensen inbrekers over de vloer. Met een aantal kleine aanpassingen kunt u inbrekers ontmoedigen of inbraakvertragend werken.

Inbrekers slaan hun slag meestal wanneer er niemand thuis is, zoals in de namiddag, of tijdens de tweede helft van de nacht. Net op die momenten vergeten de meeste mensen de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen.

De politiezone MIDOW stelt vast dat het aantal diefstallen – sinds de uurverandering – gestegen is tussen 17 uur en 19 uur, bij het vallen van de avond.

De meeste inbraken gebeuren ook aan de achterzijde van de woning. Dat heeft twee redenen: de inbrekers kunnen er meestal ongezien hun gang gaan en bovendien is de beveiliging daar vaak het zwakst.

Voor interessante preventietips kunt u terecht op de website van de overheid www.besafe.be Inbraakpreventie


Teruggevonden fietsen

De teruggevonden fietsen binnen onze politiezone kan je bekijken op onze website.  Inbraakpreventie

Voor een zicht op de teruggevonden fietsen per provincie, kan men terecht op de website www.gevondenfietsen.be  Teruggevonden fietsen nationaal